Faktat
Tarina
Kuulumiset
Kuvia
Rebel

Kuulumiset

    Näillä sivuilla kerroin satunnaisesti veeneemme viimeaikasia kuulumisia ja jotain kesän reissuista.

Wineten kunnostus käynnistyi uusissa käsissä
- näiden sivujen päivittyminen lakkaa toistaiseksi

Ensi lauantaina 12.4.2008 uusi nuori omistajaporukka Airola, Kykkänen & Mithiku käy Espoossa hakemassa talvisäilössä olleita Winetten tavaroita. Vanha omistajaporukka on myös sopinut olevansa paikalla konsultoimassa, kun veneen vesillelaskupäivä koittaa.

Minä Lauri kiitän ja lopettelen tämän "blogin" pitämisen. Sivut kuitenkin säilyvät täällä kotisivujeni alla, koska uudella miehistöllä ei ainakaan toistaiseksi ole mahdollisuuksia niitä ottaa omaan hallintaan.
Wanhan miehistön uuden veneen, s/y Nefertitin, kotisivuja hahmoittelee vuorostaan Mikko.

Winetten omistaja vaihtuu

Päätimme toteuttaa sen, mistä varovasti oli jo jonkin aikaa juteltu, eli hankkia isomma purjeveneen, puisen tietenkin. Sen myötä oli aika etsiä meitä 11 vuotta hyvin palvelleelle Winettelle uusi hyvä omistaja. Vene myytiin 19.1.2008 helsinkiläiselle omistajakolmikolle.

Veneennosto

Winette nostettiin 21.9. ja katos pystytettiin seuraavana viikonloppuna. Viaporin Tuopin lisäksi muutama viikonloppureissu mahtui syksyyn, tuulisissa keleissä kuten siinä vaiheessa vuotta yleensä.

Heinäkuun Ruotsin purjehduksemme kuvat ovat netissä.

31.7. - Wongelma!

Pääreissun päätteeksi jätimme Winette'n rediin mökillemme Hiittisen Stubbnäsin salmeen. Yleensä luotettava perinteinen ankkurimme ei pitänyt mutapohjassa, vaan jo kertaalleen aiemmin se liukui mutaan, josta avuliaat naapurimme sen pelastivat ulommas ja laittoivat lisää ankroliinaa.
Eilisissä myrskytuulissa hätäsoitto tuli kuitenkin toistamiseen, tällä kertaa äidiltäni, joka ei asialle yksin osaa mitään tehdä eikä naapureitakaan ole paikalla. Winette oli luisunut rantakaislikkoon. Tuomas ja Mikko matkaavat nyt 1.8. par'aikaa kohti Hiittistä, harras toive on että vene olisi pehmeän tukevasti pohjamudassa ja ettei laineet ylety sitloorasta sisään. Salmi on sinäänsä suojainen, mutta lännen suunnalta tuuli pääse puhaltamaan.
Mahdollista irtivetoavun tarvetta ajatellen, onneksi Hiittisissä vielä toistaiseksi on merivartioasema, josko sieltä vaikka pääsisi alus auttamaan.

...pitikin kirjoittaa lokikirjaan veneeltä lähtiessämme "luvallinen heitteillejättö". Ensi kesäksi varmaan suunnittelemme poijun asentamista salmelle, jos siihen vain saadaan lupa.

(Myöhemmin samana päivänä)
Winette ok, huhhuh.. Joku, ilmeisesti merivartioaseman heput, sen oli hinannut myös pois kaislikosta ja se killui vapaassa vedessä ilman näkyviä vikoja, kiitos heille! Tuomas ja Mikko lähtivät hyvässä länsituulessa painelemaan kohti Espoota niin pitkälle kuin ehtivät tänään...
...Inkooseen rantautuivat klo 01, mistä Jussi haki meriurhot himaan. Vene oli täysin kunnossa, eli ei vuotoa tms.

Kielikylpy Ruotsiin 31.6.–12.7.'07

Pääsimme lähtemään kesän pääreissuumme Korppoon vesiltä. Lähtöpaikan läntisyys piti hyödyntää ja suuntasimme Maarianhaminan jälkeen Ruotsin Grisslehamniin. Niin Grisslehamn kuin hieman suuremmat paikkakunnat Öregrund ja Norrtälje olivat erittäin viihtyisiä kokemuksia. Muita pysähdyspaikkoja Ruotsissa olivat ulkosaari Stora Korsten ja Assön ranta, mihin jouduimme pimeän tultua rantautumaan 5.8. ajettuamme erittäin pitkän ja kapean Väddön kanaalin läpi, jonka varrella odottelimme kahteen otteeseen melko pitkään sillan avautumista.
Ja kuten aiemmin sivulla kerrottiin, lisäsin reissusta kuvia nettiin

Preludi pääreissulle

21.6.'07 Winette odottelee vanhempiamme Hiittisissä, jonne Mikko ja Tuomas sen ajoivat. Vanhempamme reissaavat sillä Juhannuksen jälkeen yhä lännemmäs. Tämä sopiikin hyvin vakijengille, joka jatkaa matkaa siitä mihin vene jää.. Minne sitten jatkoimmekaan, selviää myöhemmin näiltä sivuilta :-)
Hauskaa Juhannusta!

Winette vesille ennätysajoissa

Winette laskettiin vesille 12.5.'07. Aiempi veneemme Rebel saatiin myös joskus vesille jo toukokuussa mutta ei näin aikasin. Vuotoa oli jonkin verran kuivan kevään takia, vaikka venettä kasteltiinkin muutama päivä ennen laskua. Yanmar-moottoriimme vaihdettiin muutama osa, silti viime vuoden loppukesän öljyvuoto-ongelma ei poistunut kokonaan. Nyt asia vaikuttaisi kuitenkin ratkenneen ja wene ajettaneen Soukkaan Klobbenille tänään 15.5.

Kevätkunnostus...

...on aloitettu huhtikuun puolivälin myötä.

2006

Viron vesillä

Kesän pääreissu meni pääosin Eestin puolella, mistä parhaiten kertoo tämä kuvasarja.

Winette vesillä

Botskimme laskettiin 27.5.'06 ja ajettiin seuraavana päivänä Klobbenille kotisatamaan. ei mitään ongelmia, sevästi kulkee vene paremmin alkukesästä kun pohja on vielä puhdas. Pari pikku seilahdusta on kesäkuun alkuun ehditty tekemään. Patjoissa on uudet laivastonsiniset kankaat, hienon näköiset ja pitäisi olla kosteutta kestävää.

Keksimainokseenkin Winetteä haluttiin mannekiiniksi :-) Sitä varten paatti olisi pitänyt nostaa ylös ja ajankohta oli vanhemman väen tulevan Eestin reissun kanssa päällekkäin, joten harmillisesti jouduimme kieltäytymään tällä kertaa.

Alkukevät

Varmaankin tällä viikolla 21 saadaan Winette vesille, turvottaminen on jo käynnissä. Tämä tapahtuu siten, että vettä ajetaan sisään ja kyljille laitetaan matot, jotka kastellaan. Silloin kun joku on paikalla, niin pilssiin sijoitettu sähköpumppu on päällä ja siitä lähtevä rei'itetty letku suihkii vettä sinne, minne pilssissä lepäävä vesi ei ylety.
Perushiomisten, -lakkaamisten ja -hiomisten lisäksi kunnostuskauteen on kuulunut yhden paapuurin rustiraudan uusiminen, samalla uusittiin hieman kantta kyseisestä kohdasta, näistä propsit Tuomakselle. Ylimääräinen homma aiheutui syksyn mastonnostossa vääntyneestä mastoraudasta, joka piti oikaista. Kovin työ oli raudan irti vetämisessä maston huipusta.

2005

Muutama kuva syksyltä Viaporin Tuopin ympäristöstä.

Kesän pääreissu heinäkuussa 2005

Tuossa maanantaina 11.7. kotiuduin, Kumlingesta lautalla Brändöön Torsholmaan, mistä, ihme kyllä, lähti Vainion liikenteen bussi Brändöön Åvaan ja jatkoi siitä lauttamatkan jälkeen suoraan Turkuun asti.

Kytöjen mökiltä Trollholmasta Inkoon edustalta siis lähdettiin 4.7. ja yöksi lilluttiin Notkobbeniin. Sitten perinteisesti irroteltiin Hangossa. Sen jälkeen oli kolme upeeta yömestaa peräkkäin: Hjortonharu, Falkkobben, Stora Ljusskär. Kaikissa olimme ainoa vene ja ainoat ihmiset. Oli vähän semmonen herramainen olo, päivät merituulessa lipua hellesäissä (pelkissä kalsareissa pärjäs aamusta iltaan) ja sitten kun huvittaa niin ankkuroitua johonkin kivan näköiseen saareen niin kuin omistaisi ne maat :o)
10.7. saavuttiin Kumlingen Torsholmaan. Saunan varasimme – neljä päivää sitä olikin peseytynyt vain mereen hyppäämällä. Seuraavana päivänä meikäläinen sitten siis lähti kohti Espooto. Muu porukka jatkoi vielä Brandöön Torsholmaan (missä Mikko jäi matkasta ja Johanna tuli kyytiin) ja siitä reittiä Ådön - Nötö - Klobbarna - Kasnäs - Kalskäret - Mellanlandet - Hanko Winette päätyi jälleen Trollholmaan, siitä muutama päivä myöhemmin Klobbenille.

Alkukesä

Muutama pikkureissu jo tehtiin. Ei muuta ongelmaa, paitsi että styyrpuurin täkki vuotaa aiika paljon.
Kaivarin rannasta sunnuntaina 12.6. lähettäessä moikattiin weekend 12 Wilman tuoretta omistajaa, olivat redissä Liuskaluodon edustalla.

Winette vesille 24.5.2005

Koskaan ei ole weekendimme vuotanut näin vähän! Tiistaina viideltä Parppei veneen laski ja keskiviikkoaamuun mennessä on kerran pumpattu. Vähäinen rakoilu ilmeni jo turvotusvaiheessa, joten perinteisiä vuotoa jarruttavia maalarinteippejäkään emme laittaneet kuin vain aivan muutaman.
Ilmeisesti satuimme viime keväänä rimoittamaan juuri oikeat raot. Myös ilmastolla, sateisella syksyllä ja pitkään viileänä pysytelleellä keväällä on täytynyt olla vaikutusta. Esimerkiksi kajuutan luukkua ei saa paikoilleen, sen verran kauttaaltaan on vene turvoksissa.
8. Winette-kesä ja Rebel-ajat mukaanlukien 14. purjehduskesä siis aluillaan. Kova on kaikilla hinku vesille, miehistöstä Mikko kavereineen on jo tällä viikolla aikeissa jonkilaiseen reissuun lähteä.

Aika vauhdilla on vene laitettiin kondikseen. Hyvät hiomakoneet ovat iso apu. Mitään isoja projekteja ei täksi kevääksi otettu, vaikka yks pohjalauta vaatinee viimeistään ensi keväänä paikoin uusimista.

Aiempien vuosien kuulumiset


Palautetta sivuista saa mieluusti lähettää
sähköpostilla, lauri.rahikainen(à)poista_tämä.iki.fi,
tai voit myös kirjoitella kotisivuni vieraskirjaan.