Faktat
Tarina
Kuulumiset
Kuvia
Rebel

Tarina

     Ostimme veneen syksyllä '96 eräältä eläkeläisparilta, tarkemmin sanoen kanttori Kari Koskiluomalta, jolla vene oli ollut 70-luvulta asti, eli ennen kuin nykyinen miehistö oli tuskin syntynytkään. Tuolloinen kotisatama oli Merenkävijöiden Särkkä Helsingin edustalla.
     Meidän edeltävä veneemme oli Rebel, jolla olin kavereiden kanssa purjehtinut vuodesta 1992. Olihan Winette'kin siis veneporukkamme vanhempien aikanaan kustantama, vaan olivatpa pääasiallisina huoltajina ja miehistönä noin yleensä kaverini Tuomas Raitio, Antti & Mikko Kytö ja minä, Lauri Rahikainen, vaihtelevissa määrin myös Janne Kytö ja sisarukseni Hanna & Risto Rahikainen. Kotisatama oli Klobben Espoonlahdella, joten kuuluimme Soukan Venekerhoon (SVK), jossa olikin lisäksemme vain yksi puupurjevene. Talvitelalla veneemme oli Suomenojan venesatamassa. Monenlaista hommaa vene välillä teetti, mutta kesäisin aina työn palkitsi. Siitä tulikin porukalleen hyvin rakastettu reissukumppani.
     Aika aikaansa kutakin, vuoden 2007 lopussa päätimme panostaa vielä isompaan puupurjeveneeseen, suomalaisvalmisteiseen Nefertitiin. Tammikuussa Winettelle löytyi uusi miehistö. Alkutilanteessa heillä on kunnostustaitoa purjehdustaitoa enemmän, sehän onkin parempi juuri niin päin. Toivottavasti Winetten tarina jatkuu myönteisesti ja se vielä joskus viettää 100-vuotispäiviään.

Soukan venekerho SVK:n
lippu-
tunnus
talvitelalla
Winette keväällä 1998 Suomenojan venesataman talvitelalla

Vanhin tiedossani oleva omistajatieto Winette'stä on SPL:n veneluetteloiden perusteella vuodelta 1968, jolloin omistaja oli D. Brunow, NJK. Veneen nimi oli tuolloin Paulina, joten voi vain arvailla onko Winette alkuperäisnimi.
Ennen Kari Koskiluomaa vene kuului Jorma Holopaiselle, M. Hän otti käyttöön nykyisen Winette-nimen ja rakensi muun muassa veneemme tammiset reelinkilistat. Vasta Koskiluoma asensi veneeseen moottorin.

kotisatamassa
Winette kesällä 1999 Soukan Klobbenilla kotisatamassaan

Purjehdus- ja merenkulkulinkkejä on Weekend-sivuilla.